Olio Extravergine d'oliva e Olii aromatizzati

Un prodotto importante da saper distinguere:
L’Olio Extra Vergine di Oliva è un prodotto d’eccellenza, derivato esclusivamente dal frutto tramite una spremitura meccanica e una separazione dalle acque reflue. Deve essere del tutto naturale e con un’acidità libera non superiore allo 0.8%. Seguono lo stesso principio gli olii vergini di olive che però possono raggiungere un’acidità sino a 2%.

Il sapore unico degli OLII AROMATIZZATI deriva della spremitura contemporanea delle olive con gli agrumi o spezie fresche di giornata.

Way too often this product is easily mistaken with Olive oil and for this reason I would like to spend few words in order to make clearer the denomination of a product:
Extra Virgin olive Oil is the elite product which is obtained by the olives and only by a mechanical pressing of the fruit, a final stage of producing it will be to separate the water from the actual oil, this product is 100% natural and must have a free oleic acidity not over 0.8%, similar process for Virgin Olive Oil with the only difference that the acidity level can reach 2%

Their unique flavour is obtained from the simultaneous pressing of the olives with the fresh citrus or herbs.